Web designing in a powerful way of just not an only professions. We have tendency to believe the idea that smart looking .

Meco

Meco steekmachines is één van de koplopers voor het steken van spieën.  Momenteel hebben we 24 machines in de Benelux verkocht.  De steekmachine is gemakkelijk te bedienen, is CNC gestuurd en heeft korte insteltijden. Gewone en conische spieën, uitwendige en inwendige vertandingen zijn geen enkel probleem. 

 

De MECO MEC-1 was de eerste verticale steekmachine met een snijlengte over de hele breedte van het gereedschap. Twintig jaar later heeft MECO meer dan 500 machines geleverd in 30 landen en heeft het zijn machines verbeterd op niveau van efficiëntie, snelheid en precisi.

Vandaag de dag blijven de MECO machines trouw aan hun oorspronkelijke architectuur en ontwerp: een ‘C’-vormig lichaam gemaakt van een ijzeren gietstuk, een robuuste as en een kobaltgereedschap dat de sleuf tijdens het hele proces begeleidt: vindingrijkheid, eenvoud, doeltreffendheid, zuinigheid en kracht. MECO steekmachines zijn ontworpen, gebouwd en ontwikkeld met vindingrijkheid en passie.

De integratie van de meest innovatieve mechanische en elektronische technologieën maakt van een MECO machine de meest veelzijdige, precieze en betrouwbare machine om groeven te steken. MECO’s eenvoud van touchscreens en eigen software brengt perfectie binnen het bereik van zelfs de meest bescheiden werkplaats. De machine biedt ook een hoge productiviteit (door zijn snelheid, ergonomie en eenvoud in het hele proces) en een ongeëvenaarde winstgevendheid.

Het Meco assortiment:

MEC-55 Automatic

 

De kleinste steekmachine heeft een maximale snijcapaciteit van ongeveer 275 mm hoogte en 400 mm max. diameter. Het is een uiterst efficiënt hulpmiddel voor onderhoudswerkplaatsen die op zoek zijn naar snelheid, gebruiksgemak en precisie in een machine van bewezen degelijkheid en duurzaamheid. Het is ideaal voor het steken van metaal van gemiddelde lengte: het snijden van rechte en conische groeven in doorvoer- of uitboorgaten.

MEC-70

Onze MEC-70 serie is groter en heeft een schacht met een diameter van 70 mm. Hiermee kunnen grotere werkstukken met een diameter tot ongeveer 600 mm en een steeklengte tot 340 mm bewerkt worden. Hij heeft een lagere geleider. Al met al een veelzijdige, krachtige, uitgebalanceerde en zeer efficiënte sleutelzetter.

 

MEC-70 Automatic

Behendig, nauwkeurig en zeer veelzijdig: dit is een van onze meest uitgebalanceerde machines. Met deze machine kun je een hele reeks precisiewerkzaamheden uitvoeren, zoals rechte en conische groeven in doorlopende of knock-out gaten. Dankzij de krachtige servomotoren van 2 pk in combinatie met een lagere geleidingsstaaf kan onze MEC-70 Automatic een groef van 40 mm in een middelgroot staal snijden zonder voorafgaande voorbewerking.

 

 

MEC-70 Premium

Spectaculaire steekmachine met drie interpolerende assen, waarmee je alle soorten inkepingen, groeven, spiraalvormige sneden enzovoort kunt uitvoeren. Dit alles dankzij een eenvoudige, intuïtieve en veelzijdige meertalige software. De machine is, met de automatische roterende indexeringstafel erbij van310 mm.

Dankzij de ingebouwde kuipbescherming kan de gebruiker de machine volledig openen om het laden en hanteren van middelgrote werkstukken te vergemakkelijken.

MEC-80

Heeft een schacht van 80 mm en past op werkstukken tot ongeveer 800 mm diameter en 440 mm hoogte. Onze MEC-80 serie is ontworpen voor die industrie die op zoek is naar maximale productiviteit en precisie bij het maken van complexe inkepingen in grote stukken en in alle soorten materialen.

MEC-80 Automatic

Prachtige spiebaanmachine voor grote stukken. Kan grote inkepingen maken op complexe onderdelen vanwege hun afmetingen of materiaal.

Dankzij de elektronische besturingssystemen van de laatste generatie zijn een hoge precisie en een hogere automatiseringsgraad bereikt. De machine kan in automatische modus werken zodat de operator het stuk alleen hoeft te vervangen als de machine klaar is met het proces.

 

MEC-80 Premium

Spectaculaire steekmachine met drie cnc-assen in geïnterpoleerde modus, waarmee meerdere inkepingen en complexe groeven kunnen worden gemaakt. Dankzij de precisie kan de machine werken met beperkte toleranties. Met behulp van speciale messen kunnen ook complexe interne en externe tandkanten en zaagsneden gemaakt worden.

Door de integratie van een automatische indexeertafel blijft er 410 mm (hoogte) nuttige ruimte over.

MEC-100 Premium

 

Deze spectaculaire machine is onze grootste standaard steekmachines. De hoogte van 3,5m is imposant. Er passen werkstukken op tot 1000 mm diameter en 650 mm hoogte (ongeveer), de hoofdas heeft een diameter van 100 mm; de machine biedt een extreme werkprecisie die uniek is in de markt dankzij de nieuwe Renishaw encoder en de hydraulische remmen onder de werktafel

 

MEC-ARC

In 2021 installeerde MECO een 4-assige, CNC-gestuurde en CAD/CAM geïnterpoleerde steekmachine in een groot metaalindustriebedrijf in Oekraïne. Snijcapaciteit: tot 3000 mm diameter en in staat om bijna oneindig veel vormen uit te voeren. Voor zover wij weten is dit de grootste steekmachine ter wereld.

Hiermee was de eerste MEC-ARC geboren: de nieuwe uitdaging van MECO die al continuïteit heeft, met eenheden in verschillende architecturen (afhankelijk van de eisen van elke klant) in de VS, Polen en Peru, plus andere projecten in beheer. Enorme en krachtige machines, ontworpen en gebouwd op maat, volgens de productieve behoeften en middelen van elke klant. De perfecte machine voor het bewerken van alle soorten sleuven in stukken met afmetingen die groter zijn dan de capaciteit van het standaardassortiment.

MECO behoort wereldwijd tot de top van zijn fabrikanten en wordt gevraagd deel te nemen aan projecten en aanbestedingen voor de bouw van sleufmachines over de hele wereld.

Onze MEC-ARC is een nieuw concept voor steken, het is het resultaat van jarenlange ervaring in de constructie van dit type machine. De MEC ARC is ontworpen voor het bewerken van grote werkstukken met binnen- en buiteninkepingen en groeven van elke vorm en grootte.